Gândul Zilei

Complex de inferioritate!

„Iată că familia mea este cea mai săracă din Manase, și eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu.” Judecători 16:15

Dacă ar fi să analizezi răspunsurile tale la chemările lui Dumnezeu de a-I sluji, care ar fi motivele pentru care de cele mai multe ori te crezi nepotrivit pentru aceste chemări? Poate că răspunsurile negative reflectă: starea socială, condiții defavorizante, greșeli din trecutul tău, complexe de inferioritate sau, adesea, gândul că altcineva ar putea face mult mai bine lucrarea la care tu ești chemat.

Paginile sfinte ne prezintă cazul unui viteaz care analizându-se după sistemul de valori al lumii se credea nevrednic pentru misiunea pe care Dumnezeu a dorit să i-o încredințeze, și anume, de a salva poporul Israel din mâna asupritorului Madian. Ghedeon, conștient de lipsa lui de putere, răspunde chemării astfel: Cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea este cea mai săracă din Manase, și eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu. Tocmai această conștientizare a slăbiciunii lui proprii îl face apt pentru misiunea lui. Dumnezeu a putut să aducă scăparea poporului prin Ghedeon, pentru faptul că a unit slăbiciunea acestuia cu puterea Lui. Această umilință îl ținea în dependență de Dumnezeu, în deplină încredere în ce poate să facă Acesta și neîncrezător în propriile forțe. Este motivul pentru care Dumnezeu trece adesea cu vederea pe cei mai talentați, strălucitori în ochii lumii, dar prea încrezători în ei.

Dacă ești bucuros să fii călăuzit de Dumnezeu, nu lăsa ca standardele greșite de evaluare ale lumii să te împiedice să răspunzi afirmativ chemării pe care Dumnezeu ți-o face, ci în deplină temere și bucurie de a fi conlucrător cu El, fii gata de a lupta de partea Lui! „Oare nu te trimit Eu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.