Gândul Zilei

Înveselește inima și luminează ochii!

„Orânduirile Domnului sunt fără prihană și înveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate și luminează ochii.” – Psalmii 19:8

Noi nu avem decât o licărire de lumină în legătură cu extraordinara dimensiune a Legii lui Dumnezeu… Mulţi dintre aceia care pretind a crede adevărul probator pentru aceste zile de pe urmă acţionează ca şi cum Dumnezeu n-ar lua notă de lipsa lor de respect şi manifestarea neascultării faţă de principiile Legii Sale sfinte. Legea este expresia voinţei Sale şi, prin ascultare de această Lege, Dumnezeu propune acceptarea fiilor oamenilor ca fii şi fiice ale Sale… Un sacrificiu infinit a fost făcut pentru ca chipul moral al lui Dumnezeu să poată fi refăcut în om, prin ascultarea de bunăvoie de toate poruncile lui Dumnezeu. Mântuirea este o lucrare nespus de mare, pentru că au fost luate ample măsuri prin neprihănirea Domnului Hristos, ca noi să putem fi curați, nemânjiţi şi să nu fim găsiţi cu lipsuri… Dacă omul va păzi Legea lui Dumnezeu prin credinţa în Isus Hristos, comorile cerului vor fi la dispoziţia lui. (RH/4 febr. 1890).

Deschide ochii înţelegerii tale; vezi frumuseţea armoniei în legile lui Dumnezeu din natură şi teme-te, fii plin de respect şi venerație față de Creatorul tău, Conducătorul suprem al cerului şi al pământului… Vezi-L cu ochii credinţei aplecat, plin de iubire, asupra ta… Credinţa ta în Isus dă tărie fiecărui scop sau plan şi consistenţă caracterului. Toată fericirea, pacea, bucuria şi succesul tău din această viaţă sunt dependente de o credinţă reală şi plină de încredere în Dumnezeu.

Această credinţă va inspira o adevărată ascultare de poruncile lui Dumnezeu. Cunoaşterea şi credinţa ta în Dumnezeu constituie cea mai puternică piedică în calea practicării oricărui rău, cum şi motivarea oricărui bine. Crede în Isus ca în Cel care iartă păcatele tale, Cel care doreşte să fi fericit în locaşurile de sus, pe care S-a dus să le pregătească. El doreşte ca tu să trăieşti în prezenţa Lui; să ai viaţa veşnică şi cununa slavei. (YI/5 ian. 1887).

În păzirea poruncilor lui Dumnezeu este o mare răsplătire, chiar în această viaţă. Conştiinţa nu ne condamnă. Inimile noastre nu sunt în vrăjmăşie cu Dumnezeu, ci sunt în pace cu El. (ST/22 sept. 1898).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.