Gândul Zilei

ATINGEREA STATURII PLINĂTĂȚII LUI HRISTOS

Până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos. (Efeseni 4:13)

Pe măsură ce faci progrese în viața de creștin, vei crește constant până la statura plinătății lui Hristos. În experiența ta, vei dovedi care este lărgimea și lățimea, adâncimea și înălțimea iubirii lui Dumnezeu, care întrece orice cunoștință. Îți vei simți nevrednicia. Nu vei avea nicio înclinație să pretinzi perfecțiunea propriului caracter, ci doar pe aceea de a înălța perfecțiunea Răscumpărătorului tău. Cu cât este mai profundă și mai bogată experiența ta în cunoașterea lui Isus, cu atât mai umilă va fi părerea ta despre tine. (…)

A-L iubi pe Dumnezeu cu toată puterea și pe aproapele ca pe tine însuți înseamnă adevărata sfințire. Convertirea biblică va duce la o acțiune constantă și durabilă, ce va fi liberă de orice egoism, de orice înălțare de sine și de toate pretențiile lăudăroase de sfințenie. Dacă ești în adevăr convertit la Dumnezeu, vei exercita o puternică și elocventă influență de partea adevărului. O cunoaștere inteligentă a ceea ce înseamnă a fi creștin te va face o binecuvântare oriunde vei merge. Chiar dacă ai unul, doi sau cinci talanți, toți vor fi devotați slujirii Lui, a Aceluia care ți i-a încredințat. (…)

Dumnezeu nu dorește ca lumina ta să lumineze în așa fel încât cuvintele sau faptele tale bune să îndrepte laudele oamenilor în direcția persoanei tale, ci Autorul a tot binele să fie slăvit și înălțat. Isus, în viața Sa, le-a dat oamenilor un model de caracter. Cât de puțină putere a avut lumea asupra Lui, de a-L modela în armonie cu standardul ei! Toată influența ei a fost înlăturată. (Review and Herald, 16 octombrie 1888)

Nu poți sta pe loc; tu trebuie fie să avansezi, fie să regresezi. (…) Acolo unde este sănătate spirituală este și dezvoltare. Copilul lui Dumnezeu crește până la plinătatea staturii de bărbat și femeie în Hristos. Nu există limite în dezvoltarea lui. (Mărturii, vol. 5, pp. 264–265

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.