Gândul Zilei

Atunci când se va arăta El, vom fi ca El!

„Prea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.” 1Ioan 3:2

Noi nu trebuie să stăm liniștiți, comozi, așteptând ca o schimbare a caracterului să aibă loc așa, printr-un miracol, atunci când Domnul Hristos va veni pe norii cerului cu putere și cu slavă mare. Nu, tinerii mei prieteni, pentru că noi suntem supuși judecății și aici, în această viață, ni s-a dat un timp de probă, timp în care să ne formăm caractere pentru viața veșnică ce stă să vină. (YI, 24 august 1893)

Nimeni să nu-și închipuie că egoismul, înălțarea de sine și îngăduința de sine sunt potrivite cu Spiritul Domnului Hristos. Asupra fiecărui adevărat convertit, fie el bărbat sau femeie, stă o răspundere pe care nu o putem aprecia în mod just. Maximele și căile lumii nu trebuie adoptate de către fiii și fiicele Împăratului ceresc. (5T/410)

Despărțindu-ne de lume, vom întâlni greutăți la fiecare pas. Dar iată o mângâiere pentru noi: „Prea iubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.” (Ms. 28/1886)

Noi trebuie să arătăm prin cuvintele și faptele noastre că ne dăm seama, recunoaștem marea răspundere ce apasă asupra noastră. Lumina noastră trebuie să strălucească atât de clar, încât toți ceilalți să poată vedea că noi dăm slavă Tatălui Ceresc în viața noastră de fiecare zi; că noi suntem legați de cer și suntem împreună moștenitori cu Isus Hristos. (4T/16)

A avea părtășie cu Tatăl și cu Fiul Său, Isus Hristos, înseamnă a fi înălțat și înnobilat și făcut părtaș al unei bucurii de nedescris și plină de slavă. Hrana, îmbrăcămintea, poziția socială și averea pot avea valoarea lor; dar a avea o legătură cu Dumnezeu… aceasta este de o valoare inestimabilă… „Și deși nu s-a arătat încă ce vom fi, când Hristos, viața noastră se va arăta, vom fi ca El.” (4T/357)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.