Gândul Zilei

Avem cu ce plăti!

„Voi, toți cei însetați, chiar și cel ce n-are bani! Veniți și cumpărați bucate, veniți și cumpărați vin și lapte, fără bani și fără plată! De ce cântăriți argint pentru un lucru care nu hrănește? De ce vă dați câștigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultați-mă dar și veți mânca ce este bun și sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase.” Isaia 55:1-2

Trăim niște timpuri în care orice serviciu, orice acțiune care implică efort se plătește, trăim într-o lume a consumului. Plătim pentru orice. Plătim și ne-am obișnuit să facem acest lucru, încât ni se pare ceva neobișnuit să nu plătim, iar, de multe ori, lucrurile gratuite sunt privite fără valoare. Noi, oamenii, nu ptețuim lucrurile gratuite.

Acum aș vrea să te gândești, timp de câteva secunde, dacă acest tipar de a selecta valoarea unui lucru nu o aplici și pe plan spiritual. Isus Hristos ni se adresează: „Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată!”, chemându-ne să ne umplem inimile cu bunătățile adevărurilor cerești. Și parcă răspunsul nostru ar fi: Noi? Nu, noi avem cu ce plăti. Credem de multe ori că meritele noastre pot plăti binecuvântarile lui Dumnezeu. Oh, nu! Doar bunătatea Lui nețărmuită aduce peste noi belșug de binecuvântare.

Deoarece nu putem cumpăra mântuirea prin faptele noastre, atunci când Hristos îți face invitația de a bea din apa care îți va sătura setea, nu mai întreba: Care este prețul? Oferă inima ta deschisă, iar ea va fi umplută de darurile Lui. Acest preț, spune Charles Spurgeon, este, de fapt, mai scump decăt și-ar dori mândria omenească.

Mulțumim, Doamne, pentru mărețul dar fără plată!

O părere despre “Avem cu ce plăti!

  1. Carmen Rebedeu spune:

    .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.