Ingrediente:
- 500gr făină ( 250gr faina albă, 250gr faină integrală )
- 350ml apă
- 10gr drojdie proaspătă
- 10gr sare
- 50gr măsline feliate
Pentru început dizolvăm drojdia în apa călduță, apoi adăugăm făina și frământăm câteva minute până rezultă un aluat puțin lipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentară sau cu un șervet și îl lăsăm la dospit pentru 30 de minute. După 30 de minute adăugăm sarea și măslinele și mai frământăm puțin până acestea se încorporează bine în aluat. Se mai lasă apoi încă o oră la dospit. După aceasta se împarte aluatul în trei părți si se modelează sub formă de baghete astfel: se întinde aluatul în formă de dreptunghi de cca 2cm grosime apoi se rulează, iar partea de dedesubt se lipește cu ajutorul degetelor. Capetele se modelează mai subțiri decât partea de mijloc. După ce le-am modelat, le așezăm într-o tavă specială pentru baghete sau într-o tavă normală. Se mai lasă încă 30 de minute la crescut în tavă, timp în care preîncălzim cuptorul la 190 de grade cu ventilație. Se stropesc cu ulei de măsline și se crestează cu ajutorul unei lame sau al unui cutter. Se coc timp de 20-30 de minute până se rumenesc.
Poftă bună!