Plus de Sănătate

Beneficiile afinului

Cunoscută în general pentru fructele sale cu rol alimentar și efect vitaminizant și antioxidant, planta de afin prezintă încă multe alte efecte fitoterapeutice mai puțin cunoscute.

La nivel metabolic, extractul din frunze de afin scade nivelul de glucoza din sânge și, potrivit unor cercetări, reduce și nivelul trigliceridelor, iar flavonoizii conținuți în extractul apos de afine reprezintă un puternic factor protector, care previne oxidarea colesterolului, putând juca astfel un rol în prevenirea aterosclerozei. Diverse studii experimentale au pus în evidență că antocianozidele din afin protejează vasele sanguine, cresc rezistența capilarelor sanguine și au proprietăți antiedematoase fiind indicate în arterite ale membrelor inferioare, arteroscleroza cerebrală, hipertensiune arterială, sechele după infarct miocardic, diabet zaharat, tulburări ale metabolismului grăsimilor, în special în cresterea trigliceridelor, tulburări vasculare la persoanele vârstnice și la diabetici, gută și reumatism.

Fitopreparatele din afin, la nivel ocular:

– au efect benefic în tulburări de vedere cu diminuarea acuității vizuale și/sau a câmpului vizual, crește puterea de adaptare oculară la vederea nocturnă și protejează ochii împotriva radiațiilor;

– au efect benefic în regenerarea microcirculației retiniene și de sensibilizare a fotoreceptorilor.

Mod de utilizare:

Sub formă de infuzie, care se obține din plante. Se beau 2-3 căni pe zi.

Fructele se utilizează ca atare crude, uscate, sub formă de dulceață sau sirop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.