Rețeta Săptămânii

Chifle cu dovleac

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300g dovleac copt
  • 500g făină (de preferință 650)
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 lingurițe sare
  • 125 ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 lingură semințe de susan (opțional)

Curățăm dovleacul, îl tăiem cubulețe, îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl dăm la cuptor la temperatura de 200° pentru circa 40-45 minute. Dovleacul îl vom face piure și vom avea nevoie de 300g piure de dovleac la această rețetă.
Amestecăm drojdia uscată cu apa. Într-un bol încăpător punem făină și apoi amestecul de apă și drojdie. Punem și uleiul, sarea, apoi piureul de dovleac. Frământăm, fie cu mâna, fie cu mixerul pentru aluat, până avem un aluat omogen care se dezlipește de pereții bolului. Acoperim vasul în care am frământat cu un prosop curat și lăsăm la dospit circa o oră sau până aluatul își dublează volumul. Apoi încingem cuptorul la 180°, scoatem aluatul pe blatul tapetat cu făină. Frământăm ușor pentru a scoate excesul de aer și modelăm 8 bile de mărimea unei mingi de tenis. Le așezăm intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu puțin ulei și presărăm semințe de susan. Coacem 35-40 minute sau până se rumenesc. Putem să folosim aceste chifle și pentru burgeri sau acest aluat poate fi folosit pentru pizza sau pâine pe care o putem coace într-o tavă pentru chec. Putem să facem din acest aluat și cozonac, dar să adăugăm în compoziție 100g zahăr, coajă de lămâie și portocală, câteva stafide sau fructe confiate.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.