Gândul Zilei

Convertire și convingere!

„Fiule, dă-Mi inima ta…”  Proverbe 23:26

 Gândul de astăzi este de fapt povestea a mii și mii de oameni, poate chiar și povestea ta. Te străduiești să fii un membru bun al bisericii și al familiei, poate te implici în acțiuni de caritate, păzești Sabatul și ești implicat în lucrarea misionară. Totuși, simți un gol tot mai adânc în suflet și te întrebi ce nu este în regulă cu tine. Cunoști profețiile, doctrinele, teoria, încă din copilărie, dar golul acesta pe care îl simți se transformă într-un strigăt de ajutor. Aceasta este tragedia sufletului convins, dar care nu a avut o întâlnire personală cu Isus. Suntem convinși de doctrină și principii, dar aceasta nu înseamnă că suntem și convertiți. Convertirea nu poate fi înlocuită de convingere, ci necesită implicarea inimii în această relație. Isus îți spune și ție ca și lui Nicodim: Trebuie să te naști din nou! Nimic nu înlocuiește această minunată experiență a inimii!

 “Nu controversa te va ajuta în situația ta, nu argumentele vor aduce lumină în sufletul tău. Tu trebuie să ai o inimă nouă, altfel nu poți să discerni împărăția lui Dumnezeu. Nu o dovadă mai convingătoare te va conduce la o poziție corectă, ci scopurile și motivațiile noi. Tu trebuie să te naști din nou. Până când nu va avea loc această schimbare, care va înnoi toate lucrurile, cele mai puternice dovezi care ar putea fi prezentate ar fi lipsite de orice folos. Nevoia se află în inima ta, totul trebuie să fie schimbat, altfel nu poți vedea împărăția lui Dumnezeu.” – MP 368.1  

Dragă cititor, astăzi, accepta ca Dumnezeu să lucreze această transformare a caracterului tău începând din interior, apoi vei putea armoniza cu sfințenia și curăția din Împărăția cea veșnică a Lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.