Rețeta Săptămânii

Cornulețe fragede cu borș

Ingrediente:

  • 200ml de borș, de prefetat borș de casă
  • 200ml de ulei
  • 5g drojdie proaspătă
  • jumătate de linguriță de sare
  • 400g de făină
  • umplutură pt cornulețe ( rahat, magiun sau nucă )

Amestecăm uleiul, borșul, drojdia și sarea până se omogenizează compoziția. Adăugăm apoi făina și frământăm 3-4 minute. Opțional, pentru aromă, putem adăuga în aluat și jumătate de linguriță de coajă de lămâie. Lăsăm aluatul deoparte pentru 5-10 minute acoperit cu un șervet până pregătim umplutura. Putem umple cornulețele cu rahat pe care îl tăiem cubulețe, cu magiun de prună sau cu nucă, sau combinație de magiun de prună cu nucă. Împărțim aluatul în patru mingiuțe, întindem fiecare bilă de aluat în formă rotundă, apoi o tăiem în 12 triunghiuri. Punem umplutura pe margine și rulăm cornulețele. Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de circa 20-25 minute. După ce s-au copt, cât încă sunt fierbinți, se tăvălesc prin zahăr pudră. Dacă dorim, le putem servi și simple, fără zahăr pudră. Le lăsăm la răcit apoi le putem consuma. Pot fi păstrate la rece, fiind chiar mai bune după o zi sau chiar două.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.