Gândul Zilei

Creat și răscumpărat!

Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ…” Coloseni 1:16

 Puterea creatoare este un semn distinctiv al divinității Lui Dumnezeu. Dacă El nu ar fi Creator nu ar putea fi nici Răscumpărător (vezi Coloseni 1: 14-16). Când privim lucrurile create și puterea manifestată în ele, noi contemplăm puterea răscumpărătoate a Lui Dumnezeu.

 “Lucrurile din natură, pe care le privim noi azi, ne dau doar o slabă idee despre frumusețea și măreția Edenului. Totuși, a rămas încă multă frumusețe. Natura mărturisește că Cineva nemărginit în putere, mare în bunătate, îndurare și iubire, a creat pământul și l-a îmbelșugat cu viață și bucurie. Chiar în starea lor adumbrită, toate lucrurile descoperă lucrarea mâinilor Maestrului Artist. Cu toate că păcatul a mânjit forma și frumusețea lucrurilor naturii, deși pe ele se pot vedea urmele lucrării prințului puterii văzduhului, totuși ele vorbesc despre Dumnezeu. În tufele țepoase, în spini, mărăcini, neghină, putem citi legea osândirii, dar, din frumusețea lucrurilor din natură și din minunata potrivire a lor la nevoile și spre fericirea noastră, putem învăța că Dumnezeu încă ne iubește și că îndurarea Sa continuă să se manifeste în lume.”  8M 256.3   

Toată natura este plină de viață și astăzi. Prin variatele sale forme de viață, aceasta vorbește acelora care au urechi de auzit și inimi să priceapă de la El, care este izvorul oricărei vieți. Lasă-L pe Creator să vorbească și inimii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.