Gândul Zilei

El este mai tare și mai puternic decât vrășmașul nostru!

„Cine este acest împărat al slavei? Domnul cel tare și puternic, Domnul cel viteaz în lupte.” – Psalmii 24:8

Domnul Hristos a fost destul de puternic pentru a salva şi a mântui întreaga lume. El dorea să mântuiască pe toţi. El nu putea suporta gândul că totuşi unii vor fi pierduți. El a plâns la mormântul lui Lazăr, pentru că nu va putea salva pe toți aceia pe care puterea lui Satana i-a coborât în mormânt. El S-a dat pe Sine ca preț de rascumpărare pentru mulți, pentru toţi aceia care se vor folosi de privilegiul de a se întoarce la credincioşia lor față de Dumnezeu. Când a înviat pe Lazăr din morți, ştia că, pentru această viață redată, El trebuia să plătească prețul răscumpărării pe crucea Golgotei. Fiecare acțiune de salvare avea să cauzeze Domnului Hristos cea mai profundă umilinţă. El trebuia sa guste moartea pentru fiecare om.

În viața Sa de pe pământ, Domnul Hristos a dezvoltat un caracter desăvârşit. El a dat pe faţă o ascultare desăvârşită față de poruncile Tatălui Său. Venind în lume în haina naturii umane, supunându-Se legii, în descoperirea făcută oamenilor că El purta suferinţele lor, necazurile şi vinovăţia lor, în totul şi în toate acestea El n-a devenit un păcătos, n-a păcătuit. Înaintea fariseilor, El a putut să spună: „Cine dintre voi Mă poate dovedi că am păcat?” – loan 8,46. Nici o pată a păcatului n-a fost găsită asupra Sa. El a stat înaintea lumii ca Mielul fără pată al lui Dumnezeu.

Din lumina purităţii Lui înălțate, Răscumpărătorul lumii a putut vedea că maladiile de care suferea familia omenească erau suferințe venite peste ei datorită călcării Legii lui Dumnezeu. El putea urmări fiecare caz de suferinţă spre înapoi, până la izvorul sau originea sa. În fiecare caz El citea sfârşitul trist şi teribil al păcătoşilor nepocăiţi. Ştia că numai El singur îi putea răscumpăra din groapa în care au căzut. Numai El le putea aşeza picioarele pe calea dreaptă. Numai desăvârşirea Lui putea să fie de folos nedesăvârşirii lor. Numai El putea acoperi goliciunea lor cu haina fără pată a neprihănirii Sale… El este puternic pentru a putea elibera. Capacitatea de a ajuta a fost dată Unuia care este puternic. El îmbrăţişează pe om cu braţul atotcuprinzător al naturii Sale umane, în timp ce brațul Său divin Se ține strâns de Cel Atotputernic. (YI/29 dec. 1898).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.