Ingrediente:
- 1 cană și jumătate de fulgi de ovăz mărunți
- 1 cană de fulgi de nucă de cocos
- 1 cană de lapte vegetal, de preferat de cocos dar poate fi și de soia, migdale, caju sau orice alt tip de lapte
- jumatate de linguriță de sare
- 1 linguriță de vanilie
Amestecăm o cană de fulgi de ovăz cu fulgii de nucă de cocos, sarea și vanilia. Fulgii de ovăz rămași îi măcinăm în râșnița de cafea până rezultă o făină. Îi adăugăm peste celelalte ingrediente, apoi punem și laptele vegetal și amestecăm bine până se omogenizează compoziția și fulgii se hidratează. Opțional adăugam și jumătate de cană de merișoare dezhidratate sau stafide. Putem adăuga, după preferință, și coajă de portocală sau lămâie pentru aromă. Modelăm biluțe pe care le aplatizăm sub formă de fursecuri și le coacem la 160 de grade timp de 45 de minute. După ce s-au răcit se pot servi.
Poftă bună!