Rețeta Săptămânii

Gogoși la cuptor

Ingrediente:

▪500 g făină
▪75 g zahăr
▪50 ml ulei
▪25 g drojdie
▪350 ml lapte de cocos
▪puțină sare
▪1 vârf cuțit curcuma
▪Vanilie

Se amestecă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, vanilia, curcuma și o parte din ulei. Se adaugă și făina cu sarea și se frământă timp de 10-15 minute, spre sfârșit adăugându-se treptat și restul de ulei. Când se dezlipește de mână și se formează o bilă de aluat compactă, este gata. Se lasă la crescut cel puțin o oră. Se întinde apoi o foaie de 2-3 cm grosime, și se formează gogoși cu forma sau cu un pahar. Pemtru a le umple, se face foaia puțin mai subțire, se pune o lingură de gem în mijlocul unui cerc, și se acoperă cu alt cerc, apoi se lipesc marginile. Gogoșile se coc la 200°C , timp de cca 20 de minute. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.