Gândul Zilei

Hoțul mulțumirii!

„Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos.” Efeseni 5:20

Unul din lucrurile care distruge bucuria este atitudinea de a ne plânge, atitudine ce nu este a fi considerată un păcat. Ne plângem mereu de lucrurile care nu merg atât de bine în viața noastră: de locul de muncă, de faptul că trebuie să așteptăm la coadă, de învățătorul copiilor noștrii, de partenerul nostru de viață și uneori de situații ce pot reflecta chiar lucruri de foarte mică însemnătate.
Acceptarea situațiilor mai puțin plăcute înseamnă să judecăm toate aceste circumstanțe ca venind de la Dumnezeu, considerând orice experiență prin care trecem ca fiind cântărită spre binele nostru. În dragostea Lui, El planifică totul pentru dezvoltarea noastră spirituală.
Antidotul pentru nemulțumire este recunoștința. Ochii recunoștinței vor vedea mereu lucrurile pozitive și multele daruri pe care Cel de Sus ni le dăruiește în mod constant. O viață de mulțumire va eclipsa orice aparentă problemă.
Poate că în această dimineață te-ai aruncat în provocările vieții fără a medita la toate lucrurile pentru care ar trebui să fii recunoscător. Ai trecut poate pe lângă darurile Cerului fără ca inima ta să fie copleșită de bunătatea Tatălui nostru ceresc. Acest lucru îți va fura și din limpezimea cu care ai putea să judeci situațiile care par să te provoace la nemulțumire. Oprește-te și meditează la cât de mult ești binecuvântat! Va aduce prospețime relației tale cu Dumnezeu!

„Intraţi cu laude pe porţile Lui,
intraţi cu cântări în curţile Lui!
Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele!
Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci
şi credincioşia Lui, din neam în neam.”
Psalmii 100:4-5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.