Gândul Zilei

În câștigarea de suflete

„El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.” (Matei 4:19)

Isus așteaptă mult de la soldații tineri ai armatei Sale, și hotărârea voastră să fie aceea de a nu-L dezamăgi pe Conducătorul și Căpitanul vostru. Trebuie să purtați armura Lui, să mărșăluiți sub steagul Lui și să colaborați cu El la înfrângerea dușmanilor Săi și extinderea împărăției Sale. (…) Nu puteți să trădați încrederea sacră ce v-a fost acordată fără să vă puneți în pericol propriul suflet. Trebuie să fiți găsiți credincioși și loiali, ascultători de orice poruncă, prezentându-le și altora cele mai înalte motive de acțiune și înfățișându-le atracțiile slujirii lui Hristos. Trebuie să-L lăudați pe Acela care v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. (Youth’s Instructor, 13 octombrie 1892)

Cei ce au simțit iubirea lui Hristos nu pot trândăvi în via Stăpânului. Ei vor găsi ocazii pentru a-i ajuta și pe alții pe drumul lor spre Hristos. Împărtășindu-se din iubirea lui Hristos, ei vor lucra pentru sufletele celor din jurul lor. Fiecare suflet să imite Modelul divin și să devină misionar în cel mai înalt sens, câștigând suflete pentru Hristos. (Youth’s Instructor, 20 octombrie 1892)

Având în vedere ce a făcut Hristos pentru noi și ce a suferit El pentru păcătoși, noi trebuie – dintr-o iubire curată și dezinteresată pentru suflete – să imităm exemplul Său, sacrificându-ne plăcerile și comoditatea pentru binele lor. Bucuria pusă înaintea lui Hristos, care L-a susținut în toate suferințele Lui, a fost mântuirea bieților păcătoșilor. Aceasta trebuie să fie și bucuria noastră și stimulentul ambiției noastre pentru cauza Stăpânului nostru. Făcând astfel, Îi suntem plăcuți lui Dumnezeu și ne manifestăm iubirea și devoțiunea noastră față de El în calitate de slujitori ai Lui. El ne-a iubit mai întâi și nu a refuzat să ni-L dea pe scumpul Său Fiu, ci L-a dăruit de la sânul Său ca să moară astfel încât noi să trăim. Iubirea, adevărata iubire pentru semenii noștri, dovedește iubire față de Dumnezeu. (General Conference Bulletin, 20 martie 1891)

Cei ce au o legătură vitală cu Hristos o vor manifesta în acțiunile lor. (…) Ei vor câștiga suflete pentru Hristos și vor aduce snopi în grânarul ceresc. (Youth’s Instructor, 15 decembrie 1892)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.