Gândul Zilei

În ceea ce privește botezul

„De îndată ce a fost botezat, Isus a ieșit afară din apă. Și, în clipa aceea, cerurile s-au deschis și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” (Matei 3:16,17)

Isus a fost exemplul nostru în toate lucrurile ce țin de viață și sfințire. A fost botezat în Iordan, după cum și cei care vin la El trebuie să fie botezați. Îngerii din cer priveau cu mare interes scena botezului Mântuitorului și, dacă ochii acelora care priveau scena ar fi fost deschiși, ar fi văzut oștile cerești înconjurându-L pe Fiul lui Dumnezeu în timp ce îngenunchea pe malurile Iordanului. Dumnezeu îi promisese lui Ioan că îi va da un semn prin care să cunoască cine este Mesia, iar acum, când Isus a ieșit din apă, i-a fost dat semnul promis; căci el a văzut cerul deschis și Duhul lui Dumnezeu, asemenea unui porumbel de aur strălucitor, a coborât deasupra capului lui Hristos, iar o voce din cer s-a auzit spunând: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea” (Matei 3:17). (…) Isus, Răscumpărătorul lumii, a deschis calea pentru ca oamenii cei mai păcătoși, mai nevoiași, mai oprimați și mai desconsiderați să poată avea intrare la Tatăl – să poată avea un cămin în locurile pe care Isus s-a dus să le pregătească pentru cei ce Îl iubesc. (Youth’s Instructor, 23 iunie 1892)

Cei ce s-au ridicat cu Hristos la o viață nouă sunt aleșii lui Dumnezeu. Ei sunt sfinți în ochii lui Dumnezeu și sunt recunoscuți de El ca preaiubiți ai Lui. Ca atare, ei sunt sub un legământ solemn de a se deosebi de lume prin umilința minții. Trebuie să se îmbrace în neprihănire. Sunt despărțiți de lume, de spiritul ei, de practicile ei și trebuie să arate că învață de la El. (…) Dacă își dau seama că au murit cu Hristos, dacă își păstrează legământul de la botez, atunci lumea nu va mai avea nicio putere ca să-i atragă spre ea și să-L tăgăduiască pe Hristos. Dacă trăiesc viața lui Hristos în această lume, sunt părtași la natura divină. (Letter 32, 1907)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.