Gândul Zilei

În compasiune

„Când a ieșit din corabie, Isus a văzut o gloată mare, I s-a făcut milă de ea și a vindecat pe cei bolnavi.” (Matei 14:14)

Vreau să vă îndrept atenția spre viața lui Hristos, spre compasiunea, umilința, iubirea și inexplicabila Sa blândețe. Trebuie să imitați exemplul Său. Dumnezeu v-a dat viață și toate binecuvântările bogate care o fac plăcută și, în schimb, cere din partea voastră slujire, recunoștință, iubire și ascultare de legea Sa. Aceste cerințe sunt de primă importanță și nu pot fi nesocotite cu ușurință; iar El nu cere nimic de la voi care să nu fie spre fericirea voastră, chiar în această viață. (Youth’s Instructor, 30 ianuarie 1884)

Maiestatea cerului Își identifică interesele cu acelea ale omenirii suferinde. Prietenii și tovarășii noștri au nevoie de o bunătate sinceră și de o compasiune delicată. (…) Este imposibil să creștem în Hristos, Capul nostru cel viu, dacă nu punem în practică lecțiile de compasiune și iubire pe care El ni le-a dat. Este imposibil să reflectăm chipul lui Hristos dacă această iubire, care este de origine cerească, nu este în suflet. Niciunul dintre cei care nu reflectă acest atribut nu va intra pe porțile cetății lui Dumnezeu. (Youth’s Instructor, 20 octombrie 1892)

Un act nesfințit din partea Mântuitorului nostru ar fi întinat modelul, și El n-ar fi putut să ne fie un exemplu desăvârșit; dar deși a fost ispitit în toate lucrurile asemenea nouă, nu a avut totuși nicio pată a păcatului asupra Sa. El Își proclamă caracterul prin gura profetului, care zice: „«Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată și dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu», zice Domnul” (Ieremia 9:24). Toți cei ce mărturisesc numele lui Hristos trebuie să-și găsească plăcerea în aceste lucruri și, în vorbire și purtare, să demonstreze lumii că imită Modelul. (…) Oricine crede în Hristos trebuie să facă lucrările lui Hristos. Domnul S-a prezentat înaintea lor ca unul care manifestă o bunătate motivată de iubire, judecată și neprihănire pe pământ, și acestea sunt roadele aduse de adevăratul creștin. (Youth’s Instructor, 13 octombrie 1892)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.