Gândul Zilei

Inamicul care distruge sufletul!

„Când gânduri negre se frământă cu grămada înlăuntrul meu, mângâierile tale îmi înviorează sufletul”. Psalmii 94:19

Te-ai gândit vreodată care este cel mai mare dușman al tău? La ce te gândești când vine vorba despre adversitate? Cred că răspunsul tău ar viza ceva sau pe cineva din exterior care te-a pus în ipostaza de a te simți rănit într-un anume fel. Aș dori să îți reconsideri această perspectivă pe care o ai asupra a ceea ce se află pe poziția cea mai de sus pe „lista neagră”. Cel mai puternic adversar pe care îl avem de confruntat și zi și noapte se află chiar în noi: gandurile rele din mintea noastră.

De cele mai multe ori gândurile noastre pot fi pesimiste, negative, întunecate; motiv pentru care o mare mulțime de oameni suferă de depresie și anxietate. Gândurile rele sunt ca niste păsări care trec pe cerul minții noastre. Martin Luther spunea: „Tu nu poți opri păsările să zboare deasupra capului tău, dat le poți împiedica să își facă cuib în capul tău.” Satana va încerca mereu să ne asalteze cu gânduri care ne distrug sufletul și va încerca să câștige bătălia asupra minții noastre. Care este arma noastră în această confruntare? A ne umple și a ne ține mintea ocupată cu gânduri înălțătoare, contemplând bunătatea caracterului lui Dumnezeu. O minte care este plină de binecuvântata prezența a lui Dumnezeu în gânduri va fi fortificată împotriva atacurilor neîntrerupte și nemiloase ale lui Satan.

Iar dacă descurajarea apare în hainele ei întunecate, nu uita că dușmanul nostru nu ne cunoaște gândurile. Pleacă-ți genunchii și spune-i doar Lui Dumnezeu frământările tale, iar El va revărsa mângâierile Sale asupra inimii tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.