Gândul Zilei

Încredere deplină!

„…a plecat fără să știe unde se duce”. Evrei 11:8

Capitolul 11 din Evrei este ca o încoronare a credinței prin care oameni supuși acelorași slăbiciuni ca și noi se remarcă prin fermitatea cu care rămân ancorați în Dumnezeu. Versetul 8 aduce în prim plan una din caracteristicile credinței: „a plecat fără să știe unde se duce”. Avraam este somat de Dumnezeu să plece spre o destinație necunoscută. Ai plecat vreodată așa? Fără să știi unde, fără să știi motivul, fără a-L întreba pe Dumnezeu ce are de gând să facă? Probabil Avraam nu a putut da nici o explicație logică celor ce îl interogau asupra acestei plecări neașteptate. El nu știa destinația, nu știa ce va face, dar știa că Dumnezeu știe ce face. Pentru Avraam nu contau zecile de mii de necunoscute odată ce Îl cunoștea pe Cel pentru care nu există necunoscut, el era deprins să se încreadă în totalitate în Dumnezeu.

„N-a fost deloc ușoară încercarea prin care a trecut Avraam și sacrificiul ce se cerea din partea lui nu era nicidecum dintre cele mai mici. Erau legături puternice care îl legau de țara sa, de rudeniile și familia sa. Dar el n-a ezitat să asculte chemarea. El nu avea nici o întrebare de pus în legătură cu țara făgăduinței, dacă solul era fertil și clima sănătoasă, dacă țara avea locuri plăcute și dacă îi oferea posibilitatea să strângă avere. Dumnezeu a vorbit, și slujitorul Său trebuia să asculte; locul cel mai fericit de pe pământ pentru el era locul în care Dumnezeu voia ca el să fie.”  – PP 126.3

Fiecare zi din viața ta este o plecare spre necunoscut. Nu îți intensifica eforturile pentru a înțelege de ce, ci atitudinea ta să fie una de încredere deplină în faptul că Dumnezeu știe ce face și că El va lucra spre binele tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.