Ingrediente:
- 2 banane
- 50 g zmeură
- 50 g căpșuni
- 2 linguri lapte praf de cocos
- câteva frunze de mentă
- opțional, 2 linguriţe miere de rapiță
Se curăţă bananele, se taie felii și se pun la congelator pentru 2-3 ore. Se pun și zmeura și căpșunile în congelator. După 2-3 ore, se scot, se pun într-un robot de bucătărie împreună cu celelalte ingrediente și se mixează aproximativ 3 minute, până se omogenizează și devine o compoziție spumoasă. Se poate adăuga și puțină miere de rapiță (nu lichidă), dacă se dorește mai dulce. Se servește imediat. În funcție de preferințe, se poate opta și pentru alte fructe: pepene, mango, coacăze, afine, etc. sau se pot folosi doar banane mixate cu pudră de roșcove, pentru varianta de înghețată cu „ciocolată” .
Poftă bună!