Gândul Zilei

Legi date totdeauna spre binele nostru!

„Domnul ne-a poruncit atunci să împlinim aceste legi şi să ne temem de Domnul, Dumnezeul nostru, ca să fim totdeauna fericiți şi să ne ţină în viață, cum face astăzi.” – Deuteronom 6-24

În timp ce tineretul merge în lume să lupte cu momelile păcatului – patima strângerii de bani, a distracţiilor şi îngăduinţei fireşti, petreceri, lux şi extravaganţă, înşelăciune, fraudă, jaf şi ruină – care sunt învăţăturile cărora trebuie să le facă față?

Spiritismul afirmă că oamenii sunt semizei necăzuţi; că ,,fiecare spirit se judecă singur”; că ,,adevărata cunoaştere aşează pe om mai presus de Lege”; că „toate păcatele sunt nevinovate”, pentru că „tot ce este, este bun” şi ,,Dumnezeu nu condamnă”. Fiinţele omeneşti cele mai decăzute sunt reprezentate ca fiind în ceruri şi acolo având o poziție foarte înaltă. Mulțimi sunt astfel conduse să creadă că dorinţa este cea mai înaltă lege, că îngăduinţa înseamnă libertate şi că omul este răspunzător numai față de sine însuşi.

Cu o asemenea învăţătură dată chiar din primele zile de viaţă, atunci când impulsurile sunt mai puternice, iar cerinţa pentru o mai mare stăpânire de sine şi curăţenie devine mai urgentă, unde sunt pavezele virtuţii? În acelaşi timp, anarhia caută să îndepărteze orice lege, nu numai divină, ci şi umană…

Acestea sunt influenţele cărora trebuie să le facă față tinerii de astăzi. Pentru a putea sta în mijlocul unor asemenea situaţii, ei trebuie ca de pe acum să pună bazele caracterului lor. În fiecare generaţie şi în fiecare ţară, adevărata temelie şi adevăratul model pentru formarea caracterului au fost aceleaşi. Legea divină,„să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta… şi pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Luca 10,27), marele principiu manifestat în caracterul şi viaţa Mântuitorului nostru, este unica temelie sigură şi singura călăuză sigură.

Aceasta este singura pavăză a integrităţii individuale,a purităţii căminului, a binelui societății şi stabilităţii naţiunii. În mijlocul tuturor problemelor vieţii, al primejdiilor şi al cerinţelor conflictuale, singura regulă sigură este aceea de a face ceea ce spune Dumnezeu. (Ed/219.221).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.