Gândul Zilei

Măreția lucrurilor mici!

„Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios și în cele mari și cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept și în cele mari.” Luca 16:10

Aș dori ca în această dimineață să medităm la importanța lucrurilor mici, mărunte din viața noastră urmând două traiectorii diferite, dar care împreună aduse sublinează mai pronunțat importanța acestora.

Te-ai gândit vreodată la faptul că problemele sau păcatele tale nu sunt dintre cele mari pe care poate le vedem la semenii noștrii? Nu ești doborât de vicii, de doctrine false, de crimă, adulter, Nu acestea îți secătuiesc viața spirituală, ci alte mărunțișuri: simple și nevinovate bârfe, mici răutăți, graba în care îți pornești ziua fără studiu personal, urmărirea postărilor un timp îndelungat consumând din întâlnirea de comuniune pe care ai putea-o avea cu Dumnezeu, etc. Astfel, talente strălucite, ocazii rare, intenții strălucite se pierd fără a mai putea fi recuperate.

Schimbând puțin direcția gândului exprimat mai sus și anume, ce înseamnă a corecta lucruri mici și a fi credincios în ceea ce nu este ceva spectaculos și vizibil, vom experimenta că disciplina exercitată în cele aparent neînsemnate conferă ulterior o capacitate mult întărită și mai destoinică pentru lucrurile cu adevărat mari.  Prin credincioșie în îndatoririle cele mici, neînsemnate, noi lucrăm sporind, ca într-o operație de adunare, iar Dumnezeu va lucra pentru noi mai mult, ca într-o operație de înmulțire. Aceste daruri neînsemnate vor avea cea mai prețioasă influență în lucrarea Sa. PDH 360

Poate că astăzi atunci când vei da față cu un lucru neînsemnat, nu îl vei da la o parte în așteptarea a ceva mai măreț. Nu rata mijlocul prin care Dumnezeu dorește ca tu să crești. Viața se scurge. Fă ca datoria ta să fie succesul acestei zile. Pune tot sufletul în lucrarea ta și mai mult de atât reprezintă-L pe Hristos chiar în orice vei face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.