Ingrediente:
- 400g năut fiert
- 200g ciuperci brune
- 50g nucă măcinată
- 1 ceapă mărime medie
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță cimbru uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- vegeta naturală
Năutul se pune la hidratat timp de 12h, apoi se fierbe până se înmoaie boabele și se pot zdrobi ușor. Se poate folosi și năut de la conservă. Ceapa, usturoiul și ciupercile se taie felii (la final se vor blenda) și le călim, la foc mic, fără apă până scade sucul pe care îl lasă ciupercile. Într-un vas punem năutul fiert, ciupercile, nuca măcinată, lămâia, boiaua, cimbrul și le mixăm bine cu mixerul vertical sau le punem direct într-un mixer și le mixăm. Adăugăm și uleiul și vegeta naturală după gust. Opțional, putem adăuga pătrunjel verde tocat. Se păstrează la frigider. Poftă bună!