Rețeta Săptămânii

Prăjitură cu cocos

Ingrediente:

  • 1 cană fulgi de nucă de cocos
  • 1 cană făină
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 cană lapte de soia
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură carob (pudră de roșcove)
  • vanilie

Se amestecă făina cu praful de copt, fulgii de cocos, zahărul și vanilia. Se adaugă laptele și se omogenizează. Se toarnă 3/4 din compoziție într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Pentru aceste cantități aveți nevoie de o tavă mică, de 20×20. Pentru o tavă mai mare, se pot dubla cantitățile. Se adaugă carobul în compoziția rămasă, se amestecă și se toarnă peste cea din tavă. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, 35-40 minute. Se lasă la răcit complet în tavă, pentru că este o compoziție umedă, apoi se porționează și se servește. Se poate face simplă sau, se poate servi cu bucăți de ananas din compot presarate pe deasupra, iar peste ananas o budincă din sucul de la ananas, fiert cu amidon.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.