Gândul Zilei

Prioritatea rugăciunii!

„Cei ce vă temeți de Domnul, încredeți-vă în Domnul! El este ajutorul și scutul lor.” Psalmii 115:11

Cred că ți se pare cunoscută expresia: mai rămâne doar să mă rog. Nu este doar o expresie, ci această exprimare reflectă, de multe ori, ordinea mijloacelor prin care încercăm să rezolvăm o situație care simțim că ne depășește.

E posibil ca relațiile pe care le ai cu un om influent să fie prima soluție care îți vine în minte atunci când ai o problemă urgentă care necesită atenție și care ar putea fi rezolvată într-un timp foarte scurt bazându-te pe relația de prietenie cu acesta. Ne punem adesea încrederea în oameni, în inteligența lor, în capacitățile lor, în disponibilitatea pe care crezi că cineva o va avea față de problema ta, știind că trebuie la rândul lui să îți întoarcă un favor. Și nu doar în rezolvarea problemelor de zi cu zi, ci și în apariția unor probleme de sănătate. Aceste mijloace prin care căutăm soluții pot fi oameni, tehnologii avansate, investigații și tratamente revoluționare.  

Se întâmplă ca aceste persoane și aceste instrumente de care ne agățăm speranțele să ne dezamăgească. Si atunci ne prăbușim în interiorul nostru exlamând: nu mi-a mai rămas nimic altceva de făcut decât să mă rog. Nu mă înțelege greșit. A nu depune niciun efort când lucrurile par să scape de sub control nu e o soluție. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că începem greșit. Dumnezeu va lucra prin oamenii și circumstanțele potrivite și te va scoate biruitor din furtună la timpul ideal, fie ea una de intensitate mică sau mare. De aceea primul strigăt de ajutor înalță-l în numele relației tale cu Acela care nu dezamăgește niciodată – Dumnezeu. Fie ca rugăciunea să fie primul pas în soluționarea oricărei probleme!

Nu vă încredeţi în cei mari, în fiii oamenilor, în care nu este ajutor”. Psalmii 146:3

“…mai bine să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în cei mari.” Psalmii 118:9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.