Gândul Zilei

Puterea ce ne-a fost dată să devenim fii ai lui Dumnezeu!

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” 1 Ioan 1:12

Calitatea de fiu al lui Dumnezeu nu este ceva ce o putem obține prin noi înșine. Numai acelora, care primesc pe Hristos ca Mântuitor al lor personal, le este dată puterea de a deveni fii și fiice ale lui Dumnezeu. Cel păcătos nu poate, prin propria sa putere, să scape singur de păcat. Pentru obținerea acestui rezultat, el trebuie să privească la o Putere mai mare, mai înaltă. Ioan a exclamat: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii.” ( Ioan 1:29). Numai Domnul Hristos are puterea de a curăți inima. Cel care caută iertare și primire nu poate spune decât: /Neputând s-aduc nimic / Lângă crucea Ta, azi, pic./

Dar făgăduința calității de fiu al lui Dumnezeu este făcută tuturor acelora care cred în Numele Lui. Toți aceia care vin la Isus în credință vor primi iertare. (RH/3 septembrie 1903)

Religia lui Hristos transformă inima. Ea face ca omul lumesc să devină un om cu o inimă cerească. Sub influența ei, omul egoist devine altruist, pentru că acesta este caracterul lui Hristos. Omul nesincer, intrigant, devine cinstit, integru, astfel că a face altora ceea ce el ar dori ca alți să-i facă lui devine a doua sa natură. Cel desfrânat este schimbat de la necurăție la puritate. El își formează obiceiuri corecte; căci Evanghelia lui Hristos a devenit pentru el o mireasmă de viață spre viață. (SW/ 7 februarie 1905)

Dumnezeu avea să fie manifestat in Hristos, „împăcând lumea cu Sine.” (2 Cor. 5:19). Datorită păcatului, omul a ajuns atât de decăzut, încât era imposibil ca prin el însuși să vină în armonie cu El, a cărui natură este bunătate și curăție. Dar Hristos, după ce a răscumpărat pe om de sub condamnarea Legii, poate să dea putere divină, care să se unească cu eforturile omenești. Astfel, prin pocăință față de Dumnezeu și credință în Hristos, copiii lui Adam, căzuți în păcat, pot deveni iarăși „copii ai lui Dumnezeu”. (1 Ioan 3:2; 1FB/54)

Când un suflet primește pe Hristos, el primește puterea să trăiască viața lui Hristos. (P.D./249)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.