Gândul Zilei

Puterea dragostei!

Puterea este un țel la care foarte mulți oameni tânjesc să ajungă, chiar dacă pentru fiecare persoană în parte aceasta este definită sau reprezentată diferit. Dacă pentru unii putere înseamnă bani și posesiuni, pentru alții ea poate fi definită prin influență, forță, acumularea de cunoștințe.

 În opoziție cu aceste deziderate, cel ce a avut o întâlnire personală cu Hristos va găsi că puterea este dată de dragoste. “În acest principiu sunt implicate tăria intelectuală și spirituală. Adevărata dragoste are o deosebită eficiență în a face binele și nu poate face altceva decât bine. Ea previne discordia și supărarea și aduce adevărata fericire. Bogăția are adesea influența de a corupe și distruge; forța are putere în a răni; însă caracteristicile iubirii curate sunt adevărul și bunătatea.”  – CA 195.3

 Iubirea are o putere extraordinară: răspunsul blând, care potolește mânia, dragostea care este îndelung răbdătoare și plină de bunătate, mila care acoperă o sumedenie de păcate, mâinile care lucrează nu pentru câștig, nici pentru răsplată, toate acestea vor aduce un rod bogat. Când orice alt mijloc se dovedește fără succes, dragostea are puterea de a învinge orice rău.

 Dragostea îți va da puterea să suferi tot, să acoperi tot, să nădăjduiești totul. Puterea acesteia este dată de faptul că ea “nu va pieri niciodată”, pentru că dragostea este Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.