Ingrediente:
- 100g quinoa
- 1 ardei capia
- 1 ceapă de mărime medie, sau doua mai mici
- 1 morcov
- 100g ciuperci
- 100g fasole verde fideluță de la congelator
- 1 linguriță vegeta naturală
- 2 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde tocat
Pentru început punem quinoa la hidratat în apă cât să o acopere și o lăsăm 5-6 ore sau chiar 12 ore. Pregătim legumele, ceapa o tăiem fâșii, ardeiul capia la fel. Le punem într-o tigaie cu o jumătate de cană de apă și le lăsăm să se călească la foc mic. După aproximativ 5 minute adăugăm ciupercile tăiate bucăți și morcovul tras pe răzătoare specială pentru morcov sau, daca nu aveți o astfel de răzătoare, se poate și pe răzătoare mare. Tot acum punem și o linguriță de vegeta. După ce am adăugat morcovul și ciupercile mai lăsăm 5 minute și adăugăm și fasolea verde. Dacă folosiți fasole verde proaspătă atunci adăugați o dată cu morcovul și ciupercile. După încă 2-3 minute adăugăm quinoa hidratată și spălată bine sub jet. Mai adăugăm o cană și jumătate de apă și lăsăm să fiarbă la foc mic încă 12-15 minute. Când este aproape gata adăugăm 2 linguri de ulei de măsline, iar la final pătrunjelul verde tocat. Stingem focul și o mai lăsăm puțin sub capac. Se servește caldă.
Poftă bună!