Ingrediente pentru aproximativ trei porții de salată:
- 100gr sfeclă roșie
- 100gr cartof dulce
- 100gr tofu
- 2 linguri quinoa fiartă
- o mână baby spanac
- sare
- ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
Ingrediente pentru dressing:
- 200gr iaurt sau iaurt de caju pentru varianta vegană
- un castravete
- pătrunjel verde tocat
- sare
Pentru început pregătim legumele. Sfecla roșie, cartoful dulce și tofu se taie cubulețe, se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei de măsline și sare și se dau la cuptor la 200 de grade pentru cca 25 de minute. Se amestecă apoi cu quinoa și zeama de lămâie. Pentru dressing tăiem castravetele cubulețe foarte mici și-l amestecăm cu iaurtul, pătrunjel verde tocat și sare. Pe o farfurie așezăm dressingul, apoi punem o mână de baby spanac stropit cu o linguriță de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. Peste spanac punem legumele amestecate cu quinoa iar ca decor și pentru un plus de gust putem folosi câteva măsline verzi și semințe de susan sau de cânepă. Este o idee excelentă pentru cină.
Poftă bună!