Gândul Zilei

Sfințit pentu a sfinți!

 Dumnezeu a văzut că Sabatul era esențial pentru om, chiar și în Paradis. Ființa umană avea nevoie să lase deoparte, într-una dintre cele șapte zile, propriile interese și ocupații, ca să poată contempla mai profund lucrările lui Dumnezeu și să mediteze asupra puterii și bunătății Sale. Omul avea nevoie de Sabat, ca să-i reamintească mai viu de Dumnezeu și să-i inspire mulțumirea pentru toate cele de care se bucura, pe care le avea și care veneau din mâna binefăcătoare a Creatorului.

 Astăzi, după mai bine de șase mii de ani, timp în care Satan a încercat să îl depărteze pe om cât mai multe de Dumnezeu, cu cât mai mult trebuie să ne aducem aminte că avem o zi specială în care ne putem întâlni cu Creatorul nostru. Doar alegând să ne oprim din alergarea noastră și să Îl onorăm cu prezența noastră la această întâlnire vom putea fi beneficiarii celor mai bogate binecuvântări. Mai mult decât atât, vom fi reîmprospătați cu putere, sănătate și discernământ pentru a putea face mult mai mult în noua săptămâna, decât considerăm noi că am face dacă am folosi și acest timp al Sabatului. Pe lângă beneficiile aduse nevoilor noaste, Dumnezeu ne oferă și sfințirea, semnul distinctiv al apartenenței noaste ca fii ai Lui.

 Adu-ți aminte că astăzi Dumnezeu te așteaptă la întâlnire, meditează asupra întregii săptămâni care a trecut si exclamă împreună cu El că toate sunt forte bune și plăcute, mulțumește-i pentru tot ce ți-a oferit și astfel vei fi sfințit și readus la asemănarea cu Dumnezeu.

Le-am dat și Sabatele Mele să fie ca un semn între Mine și ei, pentru ca să știe că Eu sunt Domnul, care-i sfințesc.

O părere despre “Sfințit pentu a sfinți!

  1. Marius spune:

    A fost este și va fi pentru eternitate un semn special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.