Rețeta Săptămânii

Supă cremă de roșii coapte

Ingrediente:

  • 800 g roșii
  • 1 ceapă
  • 2 fire țelină
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc
  • 500 ml apă
  • sare
  • 2 linguri smântână vegetală

Se taie roșiile bucăți, iar ceapa felii. Se pun într-o tavă/vas termorezistent, se adaugă și cele 2 tije de țelină, busuiocul (uscat sau proaspăt), sare și 2-3 linguri de ulei de măsline. Se preîncălzește cuptorul la 200°C, apoi se introduce tava, pentru 30 de minute. După cele 30 de minute, se adaugă apa fiartă, se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă 20 de minute la cuptor. Când este gata, se lasă puțin deoparte, apoi se mixează în blender cu 2 linguri de smântână vegetală. Se potrivește de sare. Se servește cu bruschette sau crutoane. 

POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.