Gândul Zilei

Tăgăduirea de sine

„Iată că noi am lăsat totul și Te-am urmat.” (Marcu 10:28)

Toți au zilnic lecții de învățat în școala lui Hristos, precum și o experiență zilnică de câștigat, ca să-și poată înțelege datoria de copii ai Săi.

Multe persoane cinstite, bine intenționate, nu progresează deloc în viețuirea creștină pentru că nu văd necesitatea de a învăța mai mult și în mod continuu de la Isus. Când s-au convertit, la început, s-au bucurat să-și ocupe locul alături de Domnul. Un an mai târziu, ei dau aceeași mărturie. Nu există nicio dovadă a creșterii spirituale; încă sunt slabi, ca niște copii. (…) Prima experiență a unui nou-convertit este fericită și plină de bucurie; dar vin încercările; trebuie să fie înfruntate problemele încâlcite ale vieții; trăsăturile de caracter păcătoase, care nu au fost supuse și ținute sub control, se luptă pentru a câștiga supremația și, foarte adesea, o obțin. Apoi vin pierderea încrederii și a păcii și neglijarea rugăciunii și a studierii Scripturilor. Pentru că le lipsesc experiența și cunoștința pe care ar fi trebuit să le aibă, mulți sunt biruiți de Satana. Ei nu știu cum să recunoască ispitele lui sau cum să le reziste. (…)

Ai credință în Isus ca fiind ajutorul, sprijinul tău. Adu-ți aminte că nu tu ești acela care să-ți alegi lucrare sau calea de urmat, ci trebuie să privești la Isus ca la Călăuza și Modelul tău. Păstrează înaintea ta exemplul Său și cere mereu ceea ce este plăcut înaintea Lui. Învață de la El lecțiile tăgăduirii de sine și ale sacrificiului. (Youth’s Instructor, 5 decembrie 1883)

Veghează în fiecare clipă ca mintea ta să fie preocupată de Dumnezeu, în loc să se preocupe de îmbrăcăminte și să îngăduie mândriei să locuiască în inima ta. Caută și cultivă tăgăduirea de sine; fii sfânt; mintea ta să se ocupe de cele cerești și vorbirea ta să fie de asemenea cerească. (…) Aceia care Îl urmează pe Hristos vor alege partea suferinței și a tăgăduirii de sine și vor avea aprobarea Sa aici și… slava, nemurirea și viața veșnică în Împărăția Sa. (Youth’s Instructor, mai 1854)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.