Rețeta Săptămânii

Tartă cu cireșe

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 400 g făină albă
  • 200 g unt de cocos presat la rece
  • 4 g sare
  • 100 g zahăr brun pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 100-130 ml apă rece (în funcție de făină)

Ingrediente pentru umplutură de cireșe:

  • 1 kg cireșe (cântărite întregi, cu tot cu sâmburi)
  • 100 g zahăr brut
  • 35 g amidon de porumb
  • Opțional: 50 g fulgi de migdale

Făina, sarea, zahărul pudră, coaja de lămâie și vanilia se amestecă într-un bol. Se adaugă apoi untul de cocos la temperatura camerei (nu trebuie să fie topit, dar să fie destul de moale, încât să nu rămână bucăți neamestecate în aluat) și se amestecă până rezultă o compoziție nisipoasă. Se adaugă și apa si se amestecă până se omogenizează și se poate forma o bilă (1-2 minute, nu mai mult, pentru că acest aluat nu se frământă). Se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru 2-3 ore. Între timp, pregătim umplutura.
Pentru umplutură se procedează astfel: se scot sâmburii cireșelor, se amestecă cireșele cu zahărul și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Când sunt scurse bine, le amestecăm și cu amidonul, apoi le turnam peste aluatul de tartă.
După ce au trecut cele 2 ore, se scoate aluatul de la frigider, se împarte bila de aluat în două, o bucată să fie cca 60% din aluat, iar cealaltă 40%. A doua bucată o punem din nou în frigider. Întindem bucata mai mare (se poate pune între 2 hârtii de copt, pentru a se întinde mai ușor) și o așezăm într-o tavă pentru tartă. Tăiem marginile și apoi punem umplutura de cireșe. Se scoate de la frigider aluatul rămas și se fărâmițează, apoi se presară deasupra cireșelor. Opțional, se pot presăra și fulgi de migdale. Se coace tarta la 180°C, timp de 35-40 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.