Ingrediente:
- 3 cepe
- 4 morcovi mici
- 400 g mazăre verde
- 2 dovlecei
- 4 cartofi de mărime medie
- 3 linguri sos de roșii
- pătrunjel verde tocat
- sare
- ulei de măsline
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu puțină apă. Se adaugă apoi morcovii tăiați rondele și mazărea și încă jumătate de cană de apă. Se mai călește 5-7 minute la foc mic. Dovlecelul și cartofii se taie cubulețe, se adaugă peste ceapă, morcovul și mazărea călite, se adaugă și sare și ulei, și la nevoie, apă. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune sosul de roșii. După 5 minute, se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde. Se așază tocănița într-un vas termorezistent și se dă la cuptor la 200°C, pentru cca 20 de minute, până scade și e rumenită frumos pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ!