Rețeta Săptămânii

Tocăniță de dovlecel cu mazăre

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 4 morcovi mici
  • 400 g mazăre verde
  • 2 dovlecei
  • 4 cartofi de mărime medie
  • 3 linguri sos de roșii
  • pătrunjel verde tocat
  • sare
  • ulei de măsline

Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit cu puțină apă. Se adaugă apoi morcovii tăiați rondele și mazărea și încă jumătate de cană de apă. Se mai călește 5-7 minute la foc mic. Dovlecelul și cartofii se taie cubulețe, se adaugă peste ceapă, morcovul și mazărea călite, se adaugă și sare și ulei, și la nevoie, apă. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune sosul de roșii. După 5 minute, se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul verde. Se așază tocănița într-un vas termorezistent și se dă la cuptor la 200°C, pentru cca 20 de minute, până scade și e rumenită frumos pe deasupra.

 POFTĂ BUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.