Gândul Zilei

Umilința!

„Dar, în schimb, ne dă un har și mai mare. De aceea, zice Scriptura: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți.” – (Iacov 4:6)

Ești în siguranță doar atunci când, într-o deplină supunere și ascultare, te legi strâns de Hristos. Jugul este ușor, căci Hristos poartă povara. Când ridici povara crucii, ea devine ușoară, iar crucea aceea este pentru tine garanția vieții veșnice. Este privilegiul fiecăruia de a-L urma cu bucurie pe Domnul, exclamând la fiecare pas: „Bunătatea Ta m-a făcut mare!“ Dar, dacă vrem să călătorim spre cer, trebuie să luăm Cuvântul lui Dumnezeu ca manual de studiu. Din cuvintele inspirației trebuie să luăm lecțiile în fiecare zi. (…)

Umilința omului Isus Hristos este de neînțeles pentru mintea omenească, dar divinitatea și existența Lui dinainte de întemeierea lumii nu pot fi niciodată puse la îndoială de către aceia care cred în Cuvântul lui Dumnezeu. Apostolul Pavel vorbește despre Mijlocitorul nostru, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, care în poziția Sa de slavă era asemenea lui Dumnezeu, comandantul tuturor oștilor cerești, și care, atunci când Și-a îmbrăcat divinitatea în natura umană, a luat un chip de rob, de slujitor. (…)

Consimțind să devină om, Hristos a dat pe față o umilință care a uimit ființele cerești. Actul consimțirii de a deveni om n-ar fi fost deloc o umilire dacă nu ar fi fost înalta Sa preexistență din veșnicii. Trebuie să ne deschidem larg mintea pentru a înțelege că Hristos Și-a lăsat deoparte veșmântul regal, coroana împărătească și poziția înaltă, de înalt comandant, și Și-a înveșmântat divinitatea în haina naturii umane, ca să-l poată întâlni pe om acolo unde se afla acesta și să-i aducă familiei omenești puterea morală de a deveni fii și fiice ale lui Dumnezeu. Pentru a-l răscumpăra pe om, Hristos S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce. (Youth’s Instructor, 13 octombrie 1898)

Blândețea și umilința care au caracterizat viața lui Hristos se vor manifesta în viața și caracterul acelora care „umblă așa cum a umblat El”. (Youth’s Instructor, 8 noiembrie 1894)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.