Gândul Zilei

El va fi neprihănirea noastră!

„Vom avea parte de îndurarea Lui (şi ea va fi neprihănirea noastră – K.J.V.), dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.” – Deuteronom 6:25

Fericirea omului se află în ascultarea de legile lui Dumnezeu. Ascultând de Legea lui Dumnezeu, el, omul, este înconjurat asemenea unui zid şi ocrotit de ceea ce este rău. (S.T./29 august 1911).

Vocea ispititorului va fi auzită în toate părţile, spunându-ți că nu ţi se cere acum să păzeşti Legea lui Dumnezeu. Aceasta este o înşelăciune a lui Satana. Dumnezeu are o Lege şi oamenii trebuie să o păzească. Dacă ei desconsideră aceste reguli, atunci nu vor avea acea desăvârşire de caracter… cerută pentru a deveni membri ai familiei regale… căci Dumnezeu a scris aceste Zece Precepte Sfinte pe table de piatră şi le-a păstrat în chivotul mărturiei lui Dumnezeu. Capacul acestui chivot… era numit capacul ispăşirii (milostivitorul), care însemna faptul că, deşi moartea era pedeapsa pentru călcarea Legii, mila venea prin Isus Hristos ca să acorde iertare păcătosului care se pocăieşte şi crede.

Singura speranţă a oricărui om este Isus Hristos, care a adus haina neprihănirii Sale ca s-o pună asupra păcătosului care se dezbracă de hainele lui murdare… Hainele cele curate şi sfinte nu sunt pregătite ca să fie puse pe cineva după ce el a intrat pe porţile cetăţii. Toţi cei care intră vor fi îmbrăcaţi cu haina neprihănirii lui Hristos… Nu va fi nici o acoperire a păcatelor şi a greşelilor care să ascundă diformitatea caracterului; nici un veşmânt nu va fi spălat pe jumătate; ci toate vor fi curate şi fără pată. (YI/18 aug. 1886).

Când aducem viaţa noastră la o deplină ascultare de Legea lui Dumnezeu ca la supremul nostru Ghid şi ne prindem de Hristos ca nădejde a mântuirii noastre, atunci Dumnezeu va lucra în favoarea noastră. Aceasta este o neprihănire prin credinţă. Poruncile lui Dumnezeu, studiate în mod sârguincios şi practicate, ne deschid legătura (comuniunea) cu cerul şi fac pentru noi deosebirea dintre adevăr şi falsitate. Această ascultare realizează pentru noi voia lui Dumnezeu, aducând în viața noastră neprihănirea şi desăvârşirea ce a fost văzută în viaţa Domnului Hristos. (1 BC/118).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.