„Oricine are nădejdea aceasta în El, se curățește, după cum El este curat.” 1 Ioan 3:4
Hristos va înălța și va curăți mintea omului, purificând-o de toată zgura, astfel ca el să poată aprecia cum se cuvine dragostea ce nu are egal. (GCB/Tr. 4/1899)
Prin pocăință, credință și o viață plină de fapte bune, el poate desăvârși un caracter neprihănit și, apelând la meritele Domnului Hristos, el poate cere privilegiul de a fi unul din fii lui Dumnezeu. Principiile adevărului divin, primite și cultivate în inimă, ne-ar duce pe cele mai înalte culmi morale, la care n-am visat cândva că este posibil să ajungem… Căci…„oricine are nădejdea aceasta în El, se curățește, după cum El este curat.” (4T/294). Sfințirea inimii și curăția vieții sunt cele mai mari teme ale învățăturii Domnului Hristos. În predica Sa de pe munte, după ce a arătat ce trebuie făcut pentru a fi fericit, precum și ceea ce nu trebuie făcut, El a spus: „Voi fiți dar desăvârșiți după cum și Tatăl vostru Cel ceresc este desăvârșit.” (Matei 5:8). Desăvârșirea, sfințenia – nimic mai puțin decât aceasta nu le va da succes în trăirea principiilor pe care El li le-a dat. Fără această sfințenie, inima omului este egoistă, păcătoasă și stricată. Sfințenia va face pe cel ce o posedă să fie roditor și plin de tot felul de fapte bune. El nu va obosi niciodată în facerea de bine; nici nu va căuta să fie promovat, înălțat în această lume; dar va căuta să fie promovat de Maiestatea Cerului, atunci când El va înălța pe sfinții Săi pe tronul măririi Sale. Sfințenia inimii va da loc la acțiuni drepte. (R.H./7 septembrie 1886)
După cum Dumnezeu este curat în sfera Lui, tot astfel omul trebuie să fie curat în sfera sa. Și el va fi curat dacă Hristos a luat chip înăuntrul lui, El, nădejdea slavei; căci el va imita atunci viața Domnului Hristos și va reflecta caracterul Lui. (G.W./366)
Demnitatea principiară a caracterului creștin va străluci ca soarele și razele de lumină de la fața lui Hristos se vor reflecta asupra acelora care s-au curățit, așa cum El este curat. (4T/357)
Curăția inimii va duce la curăția vieții. (S.T. 21 aprilie 1881)