Gândul Zilei

Nu vom fi lacomi!

„Să nu pofteşti casa aproapelui tău tau; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.” – Exod 20:17

Ultima poruncă condamnă lăcomia. Orice dorință egoistă, orice fel de nemulțumire, fiecare act de înșelăciune, orice satisfacere egoistă lucrează la întărirea şi dezvoltarea unui caracter care va distruge asemănarea cu Hristos a instrumentului omenesc şi închide înaintea lui porțile cetăţii lui Dumnezeu. (Scris. 15/1895).

Când… îngeri vin să slujească acelora care vor moşteni mântuirea şi sunt martori ai manifestării egoismului, lăcomiei, înşelăciunii şi ai beneficierii egoiste în dezavantajul altora, ei (îngerii) se îndepărtează îndurerați… în nici un fel nu poate fi Domnul mai bine glorificat, iar adevărul mai mult onorat decât ca cei necredincioşi să vadă că adevărul a realizat o lucrare mare şi bună asupra vieții fireşti, de lăcomie şi zgârcenie. Dacă s-ar putea vedea cum o astfel de credință are influenţă în a modela caracterele lor, schimbându-le, din oameni egoişti, înşelători, iubitori de bani devenind oameni care iubesc facerea de bine, care caută ocazii pentru a-şi folosi mijloacele, pentru a binecuvânta pe aceia care au nevoie să fie binecuvântați, care vizitează pe vaduve şi orfani în necazurile lor şi care se păstrează neîntinați de lume, aceasta va fi o dovadă a faptului că religia lor a fost o religie reală. Aceia care mărturisesc că aşteaptă şi veghează în vederea revenirii Domnului lor nu trebuie să aducă dezonoare asupra poziției lor printr-o atitudine de bătaie de joc, de zeflemea, în afaceri târguindu-se până la ultimul bănuț. Astfel de roade nu cresc în pomul creștin. (21/238-239).

Porunca a zecea loveşte la rădăcina tuturor păcatelor, oprind dorințele egoiste, din care izvorăsc faptele păcătoase. Cel care, în ascultare de Legea lui Dumnezeu, se reține chiar şi de la o dorinţă păcătoasă care vizează ce aparține altuia, nu se poate face vinovat de vreo faptă rea faţă de semenii săi. (1FB/319).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.