Ingrediente:
Aluatul:
[ ] 350 ml lapte de soia
[ ] 100 ml ulei
[ ] 20 g drojdie proaspata
[ ] 1 lingurita sare
[ ] 500 g faina
[ ] 30 g tărâțe
Umplutura:
[ ] 300 g miez nuca
[ ] 1 kg prune curatate de samburi
[ ] 150 g zahar brut
[ ] 2 lingurite zahar vanilat
[ ] 4 linguri amidon
Într-un castron mic se dizolvă drojdia cu o parte din laptele călduț.
Într-un castron mare se amestecă făina cu sarea. Se adaugă a apoi drojdia dizolvată, uleiul șirestul de lapte. Se frământă cca 10 minute, apoi se lasă la crescut. Între timp se pregătește umplutura: se rumenesc nucile 5 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se macină apoi într-un robot de bucătărie. Se pot lăsa și bucăți mai mari. Prunele se desfac, se îndepărtează sâmburii și se amestecă cu vanilia, zahărul și amidonul. Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie, se așază pe o tavă, se presară nucile, apoi prunele, apoi se întinde cealaltă foaie și se așază peste prune. Se coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 minute. Se serveste după ce s-a răcit.
Poftă bună!