Rețeta Săptămânii

Vinete pané

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 100 g pesmet
  • 50 g fulgi de drojdie
  • 1 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1/2 linguriţă vegeta naturală
  • ulei de măsline
  • sare

Se spală vinetele și apoi se taie felii de cca 5-7 mm grosime. Se presară feliile de vinete cu sare și se lasă 20 de minute. Pesmetul se amestecă cu fulgii de drojdie, 1 linguriță de boia și vegeta. Se clătesc vinetele de sare. Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară pe hârtia de copt jumătate din amestecul de pesmet, se așază apoi feliile de vinete una lângă alta, iar cealaltă jumătate din pesmet se presară pe deasupra. Se dă tava la cuptor, la 200°C, pentru 30 de minute. După ce s-au copt, se ung imediat ce le scoatem din cuptor, cu ulei de măsline amestecat cu 1/2 linguriţă boia dulce. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.