Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei roşu
- 150 g gălbiori
- 150 g bulgur
- 1 linguriță vegeta naturală
- 1/4 linguriță curcuma
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căni apă
Se toacă ceapa mărunt, morcovul cubulețe, la fel și ardeiul roșu. Se pun într-o crăticioară la călit cu o cană de apă. Se călesc 10 minute, timp în care se spală bulgurul în 2-3 ape. Gălbiorii se taie fâșii. Se adaugă bulgurul în cratiță, cu 2 căni de apă, apoi gălbiorii, vegeta, curcuma și uleiul. Se amestecă ușor și se lasă să fiarbă la foc mic, cca 15 minute. Se stinge apoi focul și se mai lasă sub capac 10-15 minute. Se servește cald, alături de o salată.
Poftă bună!