Rețeta Săptămânii

Chifle integrale cu semințe

Ingrediente :

  • 500g de făină ( 300 g făina albă tip 650 + 200 g făină integrală )
  • 15g drojdie proaspătă sau 7g drojdie usacată
  • 50ml ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de semințe de in hidratate
  • apoximativ 350ml apă călduță

Pentru început facem o maia din drojdia amestecată cu 100ml apă călduță și două linguri de făină. O lăsăm deoparte pentru aproximativ zece minute. Într-un bol punem făina albă, făina integrală și sarea, și amestecăm. Adăugăm maiaua, uleiul de măsline, restul de apă (cca 250ml), și semințele de in hidratate. Începem să frământăm aluatul până rezultă un aluat moale, dar omogen, care se deslipește de pe mână. La nevoie mai putem adăuga puțină făină. După ce am frământat circa zece minute lăsăm aluatul în bol, la crescut, pentru aproximativ o oră. După ce a crescut întindem aluatul într-o foaie de doi centimetri grosime. Cu ajutorul unui cerc formăm chifle pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le mai lăsăm jumătate de oră la crescut. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. După ce trecut jumătate de oră introducem tava în cuptor și coacem chiflele timp de 20-25 de minute până se rumenesc. Se pot servi la micul dejun sau pot înlocui pâinea. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.