Gândul Zilei

El ne călăuzește în tot adevărul!

„Cănd va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare.” – Ioan 16:13

Fiecare slujitor al lui Dumnezeu trebuie să fie călăuzit de Duhul Sfânt. În om nu este acea comportare care să direcţioneze paşii săi. Calea noastră, oricât de gloduroasă ar fi, este marcată pentru noi de către Dumnezeu. Pe această cale trebuie să umblăm. (Ms/42/1901).

Domnul Hristos a luat măsuri ca biserica Sa să fie un corp transformat, illuminat de lumina cerului, posedând slava lui Emanuel. Este scopul Său acela ca fiecare creştin să fie înconjurat cu o atmosferă spirituală de lumină şi pace. Nu există nici o limită în folosirea aceluia care, dând la o parte eul, face loc lucrării Duhului Sfânt asupra inimii şi trăieşte o viaţă consacrată lui Dumnezeu….

Nouă, celor de astăzi, tot atât de adevărat ca şi pentru primii ucenici, ne aparține fagăduinţa Duhului Sfânt. Dumnezeu va înzestra pe bărbaţi şi femei cu putere de sus, aşa cum a înzestrat pe aceia care, în Ziua Cincizecimii, au auzit cuvintele salvatoare, cuvintele mântuitoare. Chiar în ceasul acesta, Duhul Sfânt şi harul Său sunt pentru toti aceia care au nevoie de ele şi care cred pe Dumnezeu pe cuvânt. (8T/19.20).

Învaţă pe copiii tăi că este privilegiul lor să primească zilnic botezul cu Duhul Sfânt. (CG/69-70).

Aceia care sunt sub influenţa Duhulul lui Dumnezeu nu vor fi fanatici, ci calmi şi de neclintit, liberi de extravaganțe în gândire, cuvânt şi faptă. În mijlocul confuziei învataturilor înşelatoare, Duhul lui Dumnezeu va fi un ghid, o călăuză şi un scut pentru aceia care n-au rezistat în faţa dovezilor adevărului, reducând la tăcere orice altă voce în afară de aceea care vine de la El, care este adevărul. (GW/289).

O influență sfântă trebuie să pornească în lume de la aceia care sunt sfințiti prin adevăr…. Duhul Sfânt este la lucru în inima omenească, luând din lucrurile lui Dumnezeu şi făcându-le cunoscut oamenilor. (9T/34).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.