Gândul Zilei

Cuvântul care înnobilează!

„Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.” Psalmul 119:130

„Omul nu este ce ar putea fi și ceea ce dorește Dumnezeu să fie. Puterea cea mare a lui Satana asupra neamului omenesc îi ține pe oameni la un nivel inferior; dar aceasta nu trebuia să fie așa. Omul nu trebuie să înceteze să crească intelectual și spiritual în timpul întregii lui vieți.”

Studiul are efect transformator asupra ființei umane. Atunci când acesta este de calitate rezultatele vor fi pe măsură, cu cât mai mult când cititorul alege ca hrană Cuvântul viu și lucrător al lui Dumnezeu. ” Adevărul are puterea de a ridica pe primitor. Dacă adevărul biblic își exercită influența lui sfințitoare asupra inimii și caracterului, aceasta îi va face pe credincioși mai inteligenți. Un creștin va înțelege responsabilitățile lui față de Dumnezeu și față de semenii săi dacă este într-adevăr unit cu Mielul lui Dumnezeu, care și-a dat viața pentru lume. Numai printr-o continuă folosire atât a puterilor intelectuale, cât și a celor morale putem spera să corespundem scopului Creatorului nostru. Creștinul trebuie să aibă mai multă inteligență și un discernământ mai ager decât cel lumesc.

Studiul Cuvântului lui Dumnezeu dezvoltă continuu mintea și întărește intelectul. Nu există nimic care să curețe și să ridice în așa fel caracterul și să dea vigoare fiecărei aptitudini ca exercițiul continuu al minții de a prinde și a pricepe greutatea și importanța adevărurilor.” 4M 545

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.