Un lucru cer de la Domnul și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de Templul Lui. (Psalmii 27:4)
Puteri înalte stau la dispoziția tuturor. Sub supravegherea lui Dumnezeu, omul poate avea o minte nestricată, sfințită, înălțată, înnobilată. Prin harul lui Hristos, mintea omului este făcută în stare să-L iubească și să-L glorifice pe Dumnezeu, Creatorul.
Domnul Isus Hristos a venit în lumea noastră ca să Îl reprezinte pe Tatăl. (…) Hristos a fost imaginea fidelă a persoanei Tatălui Său; El a venit în lumea noastră ca să refacă în om chipul moral al lui Dumnezeu, pentru ca asupra omului, deși căzut, să poată prin ascultare de poruncile lui Dumnezeu să fie imprimat chipul și caracterul divin. (Manuscript 24, 1891)
Dumnezeu dorește ca ei, copiii Săi, să fie frumoși, dar nu cu podoabe artificiale, ci cu frumusețea caracterului, cu farmecul bunătății și al afecțiunii, care fac ca inimile lor să fie pline de bucurie și fericire. (Signs of the Times, 6 decembrie 1877)
Fetele ar trebui învățate că adevăratul farmec al feminității nu stă numai în frumusețea corpului sau a feței și nu constă nici în a avea maniere alese, ci într-o atitudine blândă și liniștită, în răbdare, generozitate, bunătate și dispoziția de a face și de a suferi pentru alții. Ele trebuie să fie învățate să lucreze, să învețe cu anumite scopuri, să trăiască pentru un anume rost, să se încreadă în Dumnezeu, să se teamă de El și să-și respecte părinții. Apoi, pe măsură ce cresc, ele vor ajunge să aibă o gândire curată, încredere în ele însele și vor fi apreciate. Va fi imposibil să dezonorezi o astfel de femeie. Ea va scăpa de ispitele și încercările ce au fost ruina multora. (Îndrumarea copilului, p. 140).
Domnul Hristos a fost trimis ca modelul nostru și să nu arătăm oare că avem toată bunătatea, iubirea și (…) farmecul Său? Și iubirea lui Isus Hristos va pune stăpânire pe caracterul și viața noastră. Vorbirea noastră va fi sfântă și ne vom ocupa de lucruri cerești. (Manuscript 7, 1888)