Gândul Zilei

În iubire pentru alții

„Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii preaiubiți. Trăiți în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu.” (Efeseni 5:1,2)

Voi trebuie să-L urmați pe Dumnezeu ca niște copii scumpi, să ascultați de toate cerințele Lui, umblând în iubire, așa cum Isus ne-a iubit pe noi. (…) Iubirea a fost elementul în care s-a mișcat, a umblat și a lucrat Hristos. El a venit ca să cuprindă lumea în brațete iubirii Sale. (…)

Noi trebuie să urmăm exemplul lăsat de Hristos și să facem din El modelul nostru până când vom avea pentru ceilalți aceeași iubire pe care a manifestat-o El pentru noi. El caută să ne întipărească în minte această profundă lecție a iubirii. (…) Dacă inimile voastre au fost acaparate de egoism, îngăduiți-I să vă umple cu iubirea Sa. El dorește sa-i iubim pe ceilalți după exemplul pe care ni l-a dat. El a făcut din iubire emblema uceniciei noastre. (…) Acesta este standardul pe care trebuie să-l atingeți: „Să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții” (Ioan 13:34). Ce înălțime, ce profunzime și ce lărgime a iubirii! Această iubire nu trebuie să se reverse doar spre câțiva favoriți, ci trebuie sa ajungă până la cele mai de jos și mai umile făpturi ale lui Dumnezeu. Isus spune: „Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut” (Matei 25:40). (…)

Iubirea și compasiunea pe care Isus Hristos dorește să le avem față de alții nu aduce a sentimentalism, care este o cursă pentru suflet, ci este o iubire de origine cerească, pe care Isus o exemplifică atât prin învățătură, cât și prin exemplu. Dar în loc să manifestăm această iubire, cât de des ne trezim că suntem îndepărtați și înstrăinați unul de altul! (…) Rezultatul este înstrăinare de Dumnezeu, o experiență amărâtă, sfârșitul creșterii creștine. (…)

Iubirea lui Isus este un principiu activ, unind inimă cu inimă în legăturile părtășiei creștine. Fiecare dintre cei care vor intra în ceruri au ajuns desăvârșiți aici, pe pământ, în iubire, căci în ceruri Răscumpărătorul și cei răscumpărați vor fi obiecte ale interesului nostru. (Youth’s Instructor, 20 octombrie 1892)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.