Gândul Zilei

Isus Hristos, Învățătorul trimis de cer!

„Isus le-a zis: Eu sunt Pâinea Vieții. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată, şi cine crede în Mine, nu va înseta nicidată.” – loan 6:35

Mintea este cel mai mare bun pe care-l avem; dar ea trebuie să fie educată prin studiu, prin meditatie, prin învăţarea în şcoala lui Isus, cel mai bun şi cel mai veritabil educator pe care l-a cunoscut lumea vreodată. (R.H./6 ian. 1885).

„Eu sunt Pâinea Vieţii”, Autorul, Cel ce hrăneşte şi susţine eterna viaţă spirituală… A mânca trupul Său şi a bea sângele Său înseamnă să-L primeşti ca pe un Învățător trimis de cer. Credinţa în El este esenţială vieții spirituale. Aceia care se hrănesc cu Cuvântul lui Dumnezeu nu vor flămânzi niciodată, nu vor înseta niciodată şi nu vor dori niciodată ceva mai înalt sau un bine mai mare. (Ms.81/1906).

Cunoaşterea cea mai reală şi cea mai înaltă se găseşte în Cuvântul lui Dumnezeu. Este o mare elocvență în simplitatea lui. Sunt şi unii care vor prinde cuvintele unor presupuşi oameni mari ai lumii şi cărora le place să se ocupe de frazeologia lor, ca de ceva ce au nevoie să respecte şi să preţuiască. Veți auzi oameni care preamăresc fiinţe omeneşti, lăudând pe aceia care sunt considerați de lumea aceasta ca fiind mari. Făcând astfel, ei pierd din vedere pe Domnul Hristos în Cuvânt. Pentru ei, El nu este totul în tot, primul, Cel de pe urmă şi Cel mai bun în toate. Aceştia au nevoie să stea la picioarele Domnului Hristos şi să înveţe de la El că a-L cunoaşte cum trebuie, a-L cunoaşte bine pe El înseamnă viaţa veşnică. (YI/8 dec./1898).

Biblia este ghidul nostru pe calea cea sigură ce duce la viaţa veşnică. Dumnezeu a inspirat oameni care să scrie şi să ne prezinte adevărul, ceea ce va atrage, şi care, dacă este practicat, va face în stare pe primitor să obţină puterea morală de a sta printre cele mai educate minţi. Mintea tuturor acelora care fac din Cuvîntul lui Dumnezeu studiul lor se va
îmbogăţi. Cu mult mai mult decât orice alt studiu, acesta este de natură, să dezvolte puterea de înţelegere şi să înzestreze fiecare facultate cu o nouă putere, cu vigoare sporită… El ne aduce într-o strânsă legătură cu cerul întreg, împărțind înțelepciune, cunoştinţă şi înţelegere… Evanghelia este adaptată a fi o hrană spirituală, pentru a satisface apetitul spiritual al omului. În orice caz, ea este exact lucrul de care omul are nevoie. (YI/13oct. 1898).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.