Gândul Zilei

Noi trebuie să biruim după cum Hristos a biruit

„V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea!” (Ioan 16:33)

Satana L-a atacat pe Hristos mai puternic decât ne va ataca vreodată pe noi. Pentru el erau foarte multe lucruri în joc, nu-i era indiferent dacă avea să biruiască el sau Hristos. Dacă Hristos rezista celor mai puternice ispite ale sale și nu-L putea face să păcătuiască, Satana știa că avea să-și piardă puterea și, în final, avea să fie pedepsit cu nimicirea veșnică. De aceea, Satana a acționat cu mare putere pentru a-L face pe Hristos să face ceva greșit, căci atunci el avea să aibă un avantaj asupra Lui. (…) Niciodată nu puteți fi ispitiți într-un mod atât de hotărât și de crunt cum a fost Mântuitorul nostru. Satana a fost pe urmele Lui în orice moment. (Youth’s Instructor, 1 aprilie 1873)

Se va prinde omul de puterea divină și i se va împotrivi lui Satana cu hotărâre și cu perseverență, după exemplul pe care i l-a dat Hristos, în lupta Sa cu vrăjmașul, în pustia ispitirii? Dumnezeu nu poate să mântuiască un om din puterea vicleniilor lui Satana împotriva voinței lui. Omul trebuie să lucreze cu puterea lui omenească, ajutat de puterea divină a lui Hristos, pentru a se împotrivi și pentru a învinge cu orice preț. Pe scurt, omul trebuie să biruiască așa cum a biruit Hristos. Și apoi, prin biruința pe care este privilegiul lui să o câștige în numele atotputernic al lui Isus, el poate să devină moștenitor al lui Dumnezeu și împreună-moștenitor cu Isus Hristos. Lucrurile nu ar putea sta astfel dacă Hristos ar obține singur toată biruința. Omul trebuie să-și facă partea lui, trebuie să fie biruitor în dreptul lui, prin puterea și prin harul pe care i le dă Hristos. Omul trebuie să fie colaborator cu Hristos, să participe alături de El la această biruință, și apoi va fi părtaș cu Hristos și la slava Lui. (Mărturii, vol. 4, pp. 32–33) l

Mântuitorul a biruit ca să-i arate omului cum poate birui și el. Toate ispitele lui Satana, Hristos le-a întâmpinat cu Cuvântul lui Dumnezeu. Având încredere în făgăduințele lui Dumnezeu, El a primit putere să asculte de poruncile lui Dumnezeu, iar ispititorul nu a putut obține niciun avantaj. (Divina vindecare, p. 181)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.