Gândul Zilei

Să ne împotrivim ispitei!

„Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi.” – (Iacov 4:7)

Satana încă vine cu ispitele lui la fiii oamenilor. El folosește orice mijloc care-i stă la dispoziție ca să se ascundă, să nu fie văzut, și acesta este motivul pentru care mulți sunt ignoranți cu privire la cursele lui. Cu câteva zile în urmă am fost întrebată: „Crezi într-un diavol personal?” „Da, cred!“ a fost răspunsul meu. „Ei bine”, s-a bucurat cel care mi-a pus întrebarea, „eu nu cred că există o astfel de ființă; gândurile și impulsurile noastre rele, toate acestea sunt diavolul despre care noi nu știm nimic!” „Dar”, am întrebat eu, „cine sugerează aceste gânduri? De unde vin ele, dacă nu de la Satana?”…

Tot atât de sigur cum este că avem un Mântuitor personal este și că avem un adversar personal, crud și perfid, care ne urmărește întotdeauna pas cu pas și complotează pentru a ne duce în rătăcire. Deghizat, el poate să lucreze cu un mare succes. Oriunde se cultivă părerea că el nu există, acolo el este cel mai activ. Când îi suspectăm cel mai puțin prezența, atunci el câștigă avantaj asupra noastră. Sunt alarmată când văd atât de mulți tineri supunându-se puterii lui, în timp ce nici măcar nu sunt conștienți de lucrul acesta. Dacă ar vedea pericolul în care se află, atunci ei ar alerga la Hristos, refugiul păcătosului. (Youth’s Instructor, 21 noiembrie 1883)

Țintiți să fiți elevi credincioși în școala lui Hristos, învățând zilnic să vă conformați viața după Modelul divin. Îndreptați-vă fața spre cer și străduiți-vă să obțineți premiul înaltei chemări pe care ați primit-o în Hristos Isus. Alergați cu răbdare în alergarea creștină și ridicați-vă mai presus de orice ispită care ar veni peste voi, oricât de dureroasă, de chinuitoare ar fi ea. Împotriviți-vă Diavolului și el va fugi de la voi. Apropiați-vă de Dumnezeu și, dacă vreți să faceți primul pas spre în sus, veți găsi mâna Lui întinsă ca să vă ajute. Depinde de fiecare dintre voi, în mod personal, dacă umblați în lumina Soarelui Neprihănirii sau în întunericul rătăcirii. Adevărul lui Dumnezeu poate fi o binecuvântare pentru voi doar dacă îngăduiți influenței Lui să vă curățească și să vă înnobileze sufletul. (Youth’s Instructor, 30 mai 1895)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.